Wooow, wat hebben de kids goed geslapen vannacht! Ze zijn vrijwel meteen vertrokken naar dromenland, wat wij natuurlijk heerlijk vonden. 

 

Sommigen waren wel vrij vroeg wakker (wat we niet zo leuk vonden) maar al bij al hebben ze dat goed gedaan die eerste nacht. We zagen alvast rustige kinderen tijdens het ontbijt. We maakten onze lunch want we hadden een volle dag voor de boeg. 

We vertrokken met de Kusttram naar de Doornpanne, naar ExpoZEE, een expo in de Panne…  Daar leerden we meer over… DE ZEE, mijn gedacht! Ook over de gevolgen van de vervuiling van de oceaan. Super interessant en interactief. Laat ons dus maar allemaal flink al ons afval opruimen. Een lunchke in het heerlijk zonneke, want JA HOOR, wij hebben de hele dag van de zon mogen genieten. Hoe cool (nee warm eigenlijk) is dat !?  

Na het middageten trokken we de duinen in waar twee groepen een sportiever spel speelden en de andere groep de fauna en flora van de duinen ontdekten. Echt wel tof. We zagen slakken, pissebedden en nog andere kriebelbeestjes en we maakten kastelen van zand!  Raad eens wie er op bezoek kwam vandaag? Juf Betty! Ze heeft de hele uitstap naar de Doornpanne met ons meegedaan. 

Nadien stapten we twee haltes vroeger af en maakten we een forse wandeling van 4km! 

En mannekes, geloof het of niet, maar geen enkel kind zeurde.

We kwamen terug aan de Barkentijn en na een half uurtje chillen werd het avondeten geserveerd: FRIETJES MET STOOFVLEES. Yummmmm. Klein mini dessert: ijsje. 

Buikjes vol, check. Mission completed. Feed the kids, niet waar? 

We sloten onze tweede dag af met spelen aan het strand en skaten op de dijk/ Er was ook een groep die gekozen had om strandbloemen te maken. Onder leiding van een workshopgever maakten we supermooie bloemen van crêpepapier. ZA-LIG! Morgen mag er nog een andere groep. Dan was het tijd voor een doucheke en tenslotte oogjes en snaveltjes toe …  Op naar dag 3! 

 

Vele groetjes van alle kinderen, de juffen en meesters!

 

Kijk op de fotosite voor meer foto's!

Img 6060 X2